Skip to main content

Hvis du planlægger en skiferie i Colorado, spekulerer du sikkert på, hvilke skisportssteder der er åbne i Denver-området, og hvad du skal kigge efter, når du vælger et bjerg. Den gode nyhed er, at de fleste feriesteder regelmæssigt sender snerapporter online, herunder oplysninger om antallet af åbne skilifter, hvor meget nysne der er på bjergene og forholdene for løjper og stier. De fleste skisportssteder har også webcams, så du i realtid kan tjekke, om forholdene er gode nok til at stå på ski.

Lake Placid

Hvis du leder efter et spektakulært bjergskisportssted, er Lake Placid stedet for dig. Dette skisportssted var ikke kun vært for “Miracle on Ice” fra 1980, men det er også en populær destination for hockey- og kunstskøjteløb. I 2023 vil det også være vært for University World Games. Det tilbyder det største lodrette fald øst for Rocky Mountains, med mere end to miles af stier. Fra dobbelt-sort vildmarksskiløb til de blidere pister byder resortet på en bred vifte af terræn. På trods af sin størrelse er skisportsstedet kun én af de mange grunde til, at newyorkere elsker Lake Placid.

Mt. Bachelor

En tur til skisportsstedet Mt. Bachelor vil give dig masser af muligheder for at se Oregon-landskabet. Denne uddøde vulkan rejser sig ud af Deschutes National Forest. Der er tre skisportssteder i Deschutes National Forest, hver med en anden skistil. Udover skiløb har Mt. Bachelor også en række aktiviteter og attraktioner året rundt, herunder ziplining, vandreture og discgolf.

Taos Ski Valley

Taos Ski Valley er et lille alpint skisportssted i staten New Mexico. Befolkningen på 69 blev registreret ved folketællingen i 2010. Indtil den 19. marts 2008 var snowboarding forbudt i Taos Ski Valley. Skisportsstedet ligger i Taos County, New Mexico. Det er et af fire skisportssteder i USA, der forbyder snowboarding. Dog er snowboarding nu tilladt på nogle pister.

Elk Mountain

Elk Mountain Ski Resort ligger i Endless Mountains på toppen af ​​North Knob. Skisportsstedet ligger omkring 30 miles nord for Scranton, Pennsylvania. Det er beliggende nær Union Dale, Pennsylvania. Det er nemt at komme dertil, og resortet har et bredt udvalg af terræn. Besøgende på feriestedet kan opleve alle niveauer af skiløb, fra begynder til ekspert. Dem, der leder efter en dag på ski, vil finde masser af muligheder for at få deres adrenalin til at pumpe.

Val d’Isere

Val d’Isere skiområde blev bygget i 1934. Området blev et skisportssted i verdensklasse i 1930’erne, da Charles Diebold og Jacques Mouflier startede byggeriet. De rekrutterede til sidst lokale bønder til at arbejde som skilærer og hotelejere. I dag besøger over 6.000 mennesker resortet hvert år, og det er et af de mest populære i Europa.

Levi

Levi er et finsk skisportssted i Lapland og byder på en spektakulær udsigt over nordlyset og uberørte pister til vintersport. Hvis du leder efter mere end blot en skråning, kan du udforske Samiland-udstillingen for at lære om det samiske folks lokale kultur og skikke. I byen Kittilä kan du besøge en trækirke fra det 19. århundrede. Nordvest for Levi ligger Pallas-Yllästunturi Nationalpark, som byder på arktiske fjelde og ruinerne af Linkupalo-vulkanen.

Salen

I Sälen-omrdet, Sverige, kan du finde det private Salen skisportssted, Klappen Ski Resort. Dette skisportssted ligger i en mose og byder på 42 km løjper. Hvis du leder efter en overkommelig skiferie i Sverige, skal du ikke lede længere end dette private resort. Udsigten er spektakulær, og terrænet er fremragende for både begyndere og eksperter. Selvom dette skisportssted ikke er så ekspansivt som nogle af dets nordiske modstykker, er det meget overkommeligt, og det kan prale af mange fordele.